Promena života nije spektakl – to je promena misli!

Postavio u u Um

Uvek nam je pomisao o promeni života izgledala kao neki facinantni događaj koga retko imamo priliku da vidimo u svakodnevnom životu.

Možda smo imali sreću da neku takvu scenu vidimo u retkom filmu i budemo svedoci te koloslane promene. Ali razmišljajući više o tom fenomenu dolazimo do shvatanja da nikakav fascinantan spektakl ne prati taj događaj, štaviše on se ne može ni videti, ni primetiti a ponekad niti osetiti. Na kraju radi se o jednoj sasvim običnoj stvari čije iskustvo možemo doživeti i izabrati svakoga dana, a to je promena naših misli.

Promena naših misli znači da imamo izbor koje ćemo misli misliti. Nešto je tako jednostavno i obično, a ima mogućnost promene svih rezultata i posledica u našem životu. Koliko smo često u svojim mislima okupirani nekim negativnim događajem iz naše prošlosti, neželjenim iskustvom, hladnim pogledom, oštrim rečima, licemerjem i neljubaznošću i vrtimo se u krug oko toga događaja i ne možemo se od njega odmaknuti. A tako bismo žarko želeli da mislimo drugo!

Koliko smo često u svojim mislima opterećeni brigama za budućnost, problemima koji se nisu ni dogodili, kojekakvim sumnjama u sebe, bezbrojnim strahovima na svakom koraku i još koječemu drugome. Nema neke kolosalne promene, jedino što možemo je da naše sadašnje misli oslobodimo otrova i toksina u koje smo sami pristali da uđemo izborom drugačijih misli. Samo kada odlučimo da se oslobodimo smeća iz naše glave puno će se toga promeniti.

Menjaćemo malo pomalo svoje postupke pa se više nećemo žaliti na okolosti, menjaćemo malo pomalo negativne ljude kojima smo okruženi, pa više nećemo imati pravo da se na njih izvlačimo zašto nam u životu ne ide, menjaćemo malo pomalo prioritete pa ćemo se više pozabaviti onim stvarima koje nas zaista ispunjavaju i usrećuju, menjaćemo malo pomalo svaki aspket našega života i nakon puno tih malih odluka i postupaka moći ćemo da vidimo šta to znači prava promena.

Autor: Mario Žuvela

Izvor: http://www.savjetnikuspjeha.comvise tv promeni svest

izgubljena umetnost razmisljanja

 

 

VIŠE TV

Ovo je televizija koja nudi više, više od zabavnih programa i više od svakodnevnog života.
Gledajte nas i živite više od života.

GLEDAJ VIŠE TV