Pozitivno razmišljanje

Postavio u u Um

Slede četiri načina koji će vam pomoći da razvijete rečnik pozitivnog razmišljanja.

1. Da biste opisali kako se osećate, koristite pozitivne i vedre reči i rečenice.

Kad vas netko upita: „Kako si danas?“, a vi odgovorite „Umoran sam (boli me glava, voleo bih da je subota, ne osećam se baš najbolje)“, vi zapravo pogoršavate svoje stanje.

Probajte sledeće: zamisao je vrlo jednostavna, ali poseduje golemu moć. Kad vas god neko upita: „Kako ste?“ ili „Kako se danas osećate?“, odgovorite: „Sjajno, hvala, a vi?“ ili recite „Odlično“, „Dobro“. U svakoj mogućoj prilici recite da se osećate sjajno i počećete se osećati sjajno – i vredno. Postanite poznati kao osoba koja se uvek oseća sjajno. Tako ćete steći prijatelje.

2. Da biste opisali druge ljude, koristite se pozitivnim, vedrim i pohvalnim rečima i rečenicama.

Neka vaše pravilo bude da imate lepu reč za sve prijatelje i saradnike. Kad s nekim razgovarate o trećoj osobi koja nije prisutna, svakako je pohvalite lepim rečima i rečenicama poput: „On je zaista dobar čovek.“ „Čujem da radi izvanredno dobro.“ Posebno izbegavajte sitničave i zajedljive primedbe. Osoba će pre ili kasnije saznati šta ste o njoj rekli, a takvim rečima zapravo smanjujete vlastitu vrednost.

3. Ohrabrujte druge pozitivnim rečima.

Pohvalite nečiju ličnost kad god vam se za to pruži prilika. Svako koga poznajete žudi za pohvalom. Svakog dana pronađite posebno lepu reč za svog supružnika. Primetite i pohvalite ljude koji rade za vas. Iskrena pohvala je oruđe uspeha. Koristite ga! Koristite ga neprestano iznova. Pohvalite nečiji izgled, rad, dostignuća ili porodicu.

4. Svoje planove iznosite pozitivnim riječima.

Kad ljudi čuju nešto poput: „Imam dobre vesti za vas. Pruža nam se velika mogućnost…“, njihovi umovi zablistaju. Ali, kad čuju nešto poput: „Svidelo se to nama ili ne, čeka nas velik posao“, oni u svojem umu vide tmurnu, nezanimljivu sliku i ponašaju se u skladu s njom. Obećajte im pobedu i posmatrajte kako će im oči zaiskriti.

Dr. David J. Schwartz

 

Izvor: http://www.savjetnikuspjeha.com/

 vise tv promeni svest

izgubljena umetnost razmisljanja

 

 

VIŠE TV

Ovo je televizija koja nudi više, više od zabavnih programa i više od svakodnevnog života.
Gledajte nas i živite više od života.

GLEDAJ VIŠE TV