5 stvari koje je najteže reći, a podižu vas visoko

Postavio u u Komunikacija

Oprosti mi

U svim vrstama naših međuljudskih odnosa dolazi do povreda, bilo malih, bilo velikih. Bilo slučajnih, bilo namernih. Povrede podižu zidove između ljudi, zatvaraju krug otvorenih mogućnosti, brišu prijateljstva. No povrede lomi samo jedna iskrena reč: oprosti. Za nju je potrebna velika snaga.

Pomozi mi

Koliko je teško reći „pomozi mi“, vidimo dokle su se sve ljudi spremni vratiti natrag u životu i šta su sve spremni izgubiti, samo da drugome ne bi rekli tu reč. Ali treba da znamo da traženje pomoći nije znak slabosti, već ogromne snage. Samo na taj način možemo krenuti napred kroz život.

Volim te

Naša najveća ranjivost počiva na našim najdubljim osećajima prema drugim ljudima. Nekada to držimo skriveno u sebi jer se bojimo biti izloženi povredi, biti ranjeni i izdani. Ali ljubav nije samo ono što nam daje snagu, ljubav jest snaga. Moramo je biti svesni i priznati ono najdublje u nama.

Dopusti da ti pomognem

Svi su naši životi međusobno debelo isprepleteni. Postoje oni koji dublje gledaju, koji gledaju srcem i kada vidu tuđu nevolju ponudu svoju pomoć. To nije lako ali time pokazuju da su svesni da sve ono što se događa drugome pre ili kasnije ima uticaja i na naš život.

U pravu si

Prirodna je želja svakoga čoveka da uvek želi biti u pravu, kao i da to dokaže drugima koji tvrde suprotno. Ali duboka pogrešna uverenja, neznanje, pogreške koje počinimo učine da naše reči i postupci postaju ponekad pogrešni. Priznati da je drugi bio u pravu traži snagu koja otvara novi put u bolju budućnost.

 

Mario Žuvela

Izvor: http://www.savjetnikuspjeha.com/

 vise tv promeni svest

izgubljena umetnost razmisljanja

 

 

VIŠE TV

Ovo je televizija koja nudi više, više od zabavnih programa i više od svakodnevnog života.
Gledajte nas i živite više od života.

GLEDAJ VIŠE TV